About

PHOTO GALLERY

CREATIVITY & THE STORY

PRESENTATION

Välkommen till Katarinas digitala portfolio om mina meriter som Textil formgivare och Designer.


Det är inget konstigt att jag hamnade inom textilen då jag är ”Borås-aré” vars mamma och systrar kom till stan för att tidigt arbeta inom textilindustrin, och även hade en fashionabel faster i Frankrike vilket påverkade mig mycket och gjort att jag har textilen i blodet.


Från ett tidigt 90-tal och tjugoett år var jag yngst med att ta en diplomerad BA examen efter tre års hårda studier på ESMOD i Paris och med det en YH-Utbildning inom Inköp & Varuhantering i Borås var jag redan en hårt arbetande textilare när jag fick mitt första jobb hos Brink Textile Agency i Borås.

I mitt arbete som textil formgivare skapar jag kollektioner och ritar design för textila material och produkter. Arbetar digitalt med rapportering och skapar färgsättningar. Skapar produktunderlag för uppstart av produktion.
Med ett ständigt öppet sinne och medvetande kanalisera jag kommande influenser och analyserar nya tendenser på marknaden.

Jag har arbetat inom textilIndustrin med produktion och tillverkning, i bland annat Estland och Bangladesh. Där har jag utöver design arbete skapat showrooms och montrar för fackmässor som Heimtextile och Formex.

 

Mina meriter som designer i ett Inköpsteam på HEMTEX och Ellos postorder fick jag erfarenheterna i positionering, sortiments"tänk" kollektionsarbeten dess processer och varuplanering men även marknadsföring. Mitt ansvar omfattande att rita digitalt: Original, färgsätta och skapa produkter och även produktunderlag. Överse prover och ev fotografering.


Mitt stora intresse för arkitektur och inredning, som ex;"Hur vill man bo, hur vill man leva och uttrycka sin miljö?" den frågeställningen tog mig vidare att läsa en ”Inteiror & Spatial” Design utbildning i England där jag studera arkitektur och inrednings design. Och arbetat med detta som lärare i florist och inrednings programmet gymnasial nivå. Ett väl efterfrågat yrke, där man ser nyttan idag för denna tjänst som få idag kan erbjuda...

GALLERY

ARBETEN & PROJEKT

DESIGNKONCEPT

ACS TEXTILES Ltd, Bangladesh

EXHIBITON Heimtextile faire, Frankfurt


Bäddkoncep: Ranch-romance

EXHIBITON

MOMTEX EXPO-Bangladesh-Ltd

HEIMTEXTILE FAIR, Frankfurt


Textile print design

Design konsult

Hemtex Koncept för ICA


Textile print design colletion, bedset and terry collection made exlusive for ICA by Hemtex.

DESIGNKONCEPT

ACS TEXTILES Ltd, Bangladesh

EXHIBITON Heimtextile faire, Frankfurt


Bäddkoncep: Boho-romance

Design konsult

HEMTEX koncept för ICA

Sweden


Textile print design, exlusive for ICA by Hemtex. Bedsets and terry collection.

Design koncept "STORY" 

SAGAFORM


Concept design assignment. Collection with mixed assortment in hardware and textiles.

DESIGNKONCEPT

ACS TEXTILES Ltd, Bangladesh

EXHIBITON Heimtextile faire, Frankfurt


Bäddkoncep: Forrest & Craft

Concept Design

NÄÄSGRÄNSGÅRDEN

Sweden


Small summer collection print design, kitchen assortment.

Design Bubbles 

Kinnamark Textile

Sweden.


Print design & coloring variation's.